Alte știri

Deputaţii democraţi nu vor participa la farsa organizată de Comisia anti-PDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova anunţă, repetat, prin intermediul unui comunicat de presă, că niciun deputat democrat sau alt membru al PDM nu va participa la aşa-numita “vânătoare de vrăjitori”, pusă la cale de către majoritatea hibridă PSRM-ACUM.

„Numita Comisie de anchetă, care, de fapt, este similară troicii NKVD-iste de tristă faimă, are un singur scop: să intimideze şi să denigreze principala forţă de opoziţie, Partidul Democrat din Moldova, în plină campanie electorală.

Exponenţii puterii, care fac parte din această comisie de anchetă, se erijează în postura treimii: legiuitori, procurori şi judecători, ceea ce este o abordare de sorginte totalitară. Condamnăm această atitudine sfidătoare la adresa sistemului pluralist şi a statului de drept, şi îndemnăm partenerii de dezvoltare să ia atitudine faţă de acest abuz antidemocratic.

PDM este ferm convins de faptul că cei care trebuie să răspundă în faţa instituţiilor de drept pentru uzurparea puterii în stat sunt anume reprezentanţii PSRM şi ai blocului ACUM, care au călcat în picioare prevederile Constituţiei şi a altor norme legale. Adevărul, mai devreme sau mai târziu, iese la suprafaţă, iar cei care încalcă legea vor fi chemaţi să răspundă, indiferent de postura pe care au aceştea.

Mai mult, subliniem că, inclusiv acţiunile Comisiei anti-PDM, se înscriu în procesul de fraudare a alegerilor locale generale din 20 octombrie.”, se spune în comunicatul PDM.

loading...

Comments are closed.