Deputatul Gaik Vartanean a participat la reuniunea finală a Comitetului director pentru monitorizarea implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020

Deputatul Gaik Vartanean, membru al Delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și secretar al Comisiei politică externă şi integrare europeană, a participat, astăzi, la reuniunea finală a Comitetului director (CD) pentru monitorizarea implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020, transmite Telegraph.md

În cadrul evenimentului, desfășurat în format de videoconferință, Gaik Vartanean a accentuat importanța cooperării strategice dintre țara noastră și Consiliul Europei pe parcursul a 25 de ani.

„Această colaborare s-a materializat prin proiecte de asistență care au contribuit la transformarea Republicii Moldova într-un stat democratic, bazat pe supremația legii, unde drepturile omului sunt protejate”, a spus deputatul Vartanean.

Referindu-se la Planul de acțiuni pentru anii 2017-2020, deputatul a remarcat rezultatele obținute în domeniul mass-media și cel al justiției. În acest sens, el a apreciat asistența grupului de lucru la nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției.

„Amendamentele constituționale privind reforma Consiliului Superior al Magistraturii este un indicator important despre susținerea acordată. Aș vrea să mulțumesc colegilor de la Strasbourg și de la Chișinău pentru o agendă consistentă și flexibilă a acestei cooperări, în circumstanțele actuale, pentru voința și efortul lor de a schimba realitățile”, a menționat Gaik Vartanean.

Oficialul și-a exprimat încrederea că la elaborarea noului plan de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024 vor fi luate în considerare rezultatele și lecțiile învățate, inclusiv, în contextul pandemiei de COVID -19, pentru continuarea cooperării și agendei de reforme.

Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru 2017-2020 a fost adoptat de către delegaţii Comitetului de Miniştri al CoE la 1 februarie 2017 și lansat la 30 mai 2017, la Chișinău. Documentul are drept scop susţinerea implementării reformelor în domeniile prioritare și include proiecte privind combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacităţii sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, măsurile de încredere între ambele maluri ale Nistrului, protecția copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual, educația pentru democrație etc.

Ministrul Economiei, în vizită în raionul Glodeni. Ce probleme s-au discutat

Total
0
Shares
 
Total
0
Share