Politic

Deși testul poate fi repetat la un laborator privat, Slusari pune la îndoială rezultatul pozitiv la COVID-19 în privința șefei Aparatului său

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un angajat din cabinetul unei persoane de demnitate publică din cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Secretariatul Parlamentului a fost anunțat despre confirmarea infectării sale, în dimineața zilei de 28 mai 2020, chiar de către acesta. Persoana depistată este asimptomatică și s-a adresat la medicul de familie pentru monitorizare ulterioară, informa Parlamentul la sfârșitul săptămânii trecute.

Până la confirmarea oficială, presa a aflat că persoana depistată pozitiv la COVID-19 era șefa Aparatului lui Alexandr Slusari, vicepreședintele Parlamentului.

Astăzi, peste aproape o săptămână de la confirmarea cazului, Slusari pune la îndoială rezultatul pozitiv din 28 mai și cere autorităților să-i permită subordonatei sale să repede testul.

ULTIMA ORĂ // Șefa Aparatului vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, este infectată cu COVID-19

”Este foarte suspect că imediat când fracțiunea noastră cere reluarea ședințelor legislativului, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei DA. Insistăm ca persoanei, pretins infectate, să i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult ca sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității legislativului”, a declarat Slusari.

Pentru a exclude dubiile în privința testului și rezultatului de săptămâna trecută, deputatul a fost sfătuit să-și trimită șefa Aparatului la un laborator privat, procedură pentru care nu are nevoie de permisiunea Parlamentului sau a ANSP.

Menționăm că mai multe laboratoare private prestează și serviciul de prelevare a probelor de la domiciliu, astfel încât persoanele aflate în autoizolare obligatorie nu sunt nevoite să se deplaseze în afara domiciliului și nu sunt pasibile de amendă.

CONFIRMAT OFICIAL // Un alt angajat al Parlamentului este infectat cu noul coronavirus

loading...

Comments are closed.