Dezvoltarea competențelor digitale, pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Inițiativa EU4Digital a Uniunii Europene susține agenda de reformă digitală în Republica Moldova cu un șir de acțiuni care promovează principalele domenii ale economiei și societății digitale în conformitate cu normele și practicile UE, în vederea asigurării creșterii economice, generării mai multor locuri de muncă, îmbunătățirii vieții oamenilor și acordării asistenței mediului de afaceri.

În context, ieri, 16 octombrie, reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Biroului Național de Statistică, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Asociația Companiilor IT din Moldova , Moldova IT Park etc. au participat la o sesiune de formare organizată de echipa EU4Digital a Uniunii Europene, în cadrul căreia specialiști în domeniu din Letonia și România au prezentat participanților cele mai bune practici ale UE în crearea și gestionarea Coalițiilor naționale în domeniul dezvoltării competențelor digitale, precum și recomandări și principii pentru crearea unei astfel de coaliții în Republica Moldova.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a declarat: „Competențele digitale sunt vitale pentru economiile și societățile tot mai digitalizate. Prin susținerea dezvoltării competențelor digitale și crearea unei asemenea coaliții naționale în Republica Moldova, vom contribui la racordarea competențelor cu cererea sectoarelor emergente, contribuind la crearea locurilor de muncă, dezvoltarea sectorului privat, precum și la creșterea economică dinamică”.

Oficialul a mulțumit organizatorilor și participanților la sesiunea de formare pentru interesul manifestat în  dezvoltarea unui parteneriat durabil în vederea îmbunătățirii domeniului de competențe digitale. „Împreună putem crea sinergii și dezvolta idei pentru proiecte comune în scopul dezvoltării competențelor digitale ale cetățenilor Republicii Moldova, contribuind astfel la creșterea economică a țării și alinierea la standardele europene.”

Coalițiile naționale în domeniul dezvoltării competențelor digitale au ca scop crearea unor parteneriate cu mai multe părți interesate, cum ar fi companiile TIC, furnizorii de educație și formare, sectorul public, serviciile de ocupare a forței de muncă, asociațiile, organizațiile non-profit și partenerii sociali.

Citește și: „La o discuție cu Ministerul”: 20 de tineri activiști din mediul rural au avut un dialog informal cu un reprezentant al MECC

Total
0
Shares
 
Total
0
Share