Oficial

Din 15 iunie vor fi reluate antrenamentele în aer liber pentru Federaţia de Atletism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis reluarea, începând din 15 iunie, a antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați de către Federația de Atletism din Republica Moldova, cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice.

Potrivit Hotărârii nr. 14 a CNESP, procesul de instruire și antrenament se va organiza exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, acestea sunt obligate să respectare prevederile din Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive în procesul de organizare a antrenamentelor individuale și contact.

Lista entităților sportive (centre, terenuri, bazine), în cadrul cărora se permite reluarea antrenamentelor, va fi aprobată prin ordinul intern al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, la solicitarea federației de profil, în funcție de nivelul de corespundere a entității sportive normelor sanitar-epidemiologice de prevenire și control a infecției COVID-19.

Din 1 iunie, CNESP a permis reluarea antrenamentelor desfăşurate în aer liber, pentru sportivii legitimaţi de către mai multe federaţii sportive din R. Moldova: fotbal, badminton, caiac-canoe, haltere, sporturi nautice şi tenis.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Zborurile aeriene regulate și turistice vor fi reluate din 15 iunie. Condițiile impuse de către autorități

loading...

Comments are closed.