Alte știri

Dionis Cenușă: “PAS a perceput drept risc major pentru rezultatul electoral cazul cu drogurile și Nata Albot”

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS a perceput drept risc major pentru rezultatul electoral cazul cu drogurile și Nata Albot, care a recunoscut că într-adevăr a avut în posesie canabis, dar în necunoștință de cauză. Riscurile erau mai mult decât evidente. Părerea a fost expusă se către expertul Dionis Cenușă.

Expertul susține că Albot s-a retras și la solicitarea PAS, pentru a feri partidul de lovitura dată în ultimele două zile.

“Altfel, (PAS – n.r.) nu ar fi permis ca acest caz, pe care l-au calificat drept “atac josnic” să se soldeze cu abandonarea listei de către Albot. Ea înțelege că costurile nu ar fi doar politice pentru PAS, dar și de ordin personal pentru imaginea sa, de care depinde vânzările de cărți, invitații la evenimente, fund raising etc. și posibil imaginea în Canada. O lună de agitație politică (Socialiștii, PACE etc.) cu mesaje deocheate și cu asocieri legate de narcomanie etc. (într-un cuvânt demonizare) pot avea repercusiuni grave asupra carierei personale, fără vreo legătură cu PAS.

Acum, urmează de văzut dacă acest caz va rămâne în memoria electoratului sau va putea fi șters de către PAS cu știrile despre vizita Președintelui Sandu în Germania sau ceva similar.

Între timp, PAS va trebui să caute alt candidat cu care să facă agitație în diasporă, de care va depinde rezultatul final la alegeri”, a scris Cenușă.

Amintim că Nata Albot, candidata cu nr.8 pe lista PAS, a anunțat în această seară că se retrage de pe lista electorală, după ce în presă au apărut informații că asupra sa au fost depistate substanțe narcotice.

loading...

Comments are closed.