Politică

DOC // A fost publicată sesizarea prin care s-a cerut SUSPENDAREA lui Alexandr Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Inga Grigoriu (PPDA) a publicat sesizarea din 06 aprilie 2021, depusă la CSP în aceeași zi, prin care a fost cerută suspendarea din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, precum și desemnarea unui procuror care să cerceteze unele fapte încriminate în mod public.

Sesizarea a fost depusă urmare a anchetei jurnalistice de pe from-ua.com (Оплачено: Стояногло выставил счет Платону), în care jurnaliștii susțin că au discutat cu șefii oficiali ai companiilor Jet Business Limited și Verlok Development Inc. – cetățenii ucraineni Oleg Belonog și Maksim Kinishenko, și au constatat că aceștia sunt doar pentru a figura în calitate de administratori ai companiilor menționate, pretinse afiliate lui Platon, iar printre beneficiari ar fi și soția actualului procuror general.

În documentul depus la CSP, Grigoriu a solicitat numirea unui procuror care să verifice dacă soția lui Stoianoglo a devenit oficial beneficiara a două companii care ar aparține lui Veaceslav Platon. Totodată, a solicitat și suspendarea din funcție a procurorului general pe perioada desfășurării anchetei.

Menționăm că Procuratura Generală a reacționat la acuzațiile deputatului Inga Grigoriu – vezi aici.

Sesizarea suspendare Stoianoglo by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.