Alte știri

DOC // Procurorul Zaharia folosește Interpolul împotriva lui Cavcaliuc pentru a-și salva soțul de la pușcărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acasă Construim Europa a venit cu o reaacție după ce liderul său, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de către autoritățile de la Chișinău prin intermediul INTERPOL, pentru a i se stabili locația deși acesta i-a comunicat procurorului Ludmila Zaharia unde se află.

„Partidul Politic PACE își exprimă îngrijorarea și nedumerirea în legătură cu acțiunile Procuraturii, care ignoră demonstrativ faptele și se manifestă ca instrument de presiune politică.

Președintele formațiunii politice, Gheorghe Cavcaliuc, a prezentat oficial acte care confirmă locația sa, iar reprezentantul său legal este permanent la dispoziția procurorilor.

Ceea ce vedem astăzi este un spectacol de prost gust – praf în ochii contribuabililor din banii cărora este finanțată procuratura.

Calificăm interpelarea la Interpol doar în calitate de intenție de denigrare a lui Gheorghe Cavcaliuc în calitate de lider politic și a Partidului Politic PACE, ca să aveți pretexte de știri manipulatorii, care să devieze atenția publicului de la incompetența și partizanatul politic pe care îl face procuratura la comanda oponenților noștri politici care controlează justiția și o folosește ca o bâtă politică pentru a ne reduce la tăcere.

Acest fapt este confirmat și de încercările permanente ale procuraturii de a lega numele lui Gheorghe Cavcaliuc de cel al lui Veaceslav Platon și asta se observă că este regizat cu maximă precizie, inclusiv unii actori din presa ,,liberă’’.

Asta chiar dacă președintele Partidului Politic PACE este vizat de un dosar fabricat, dosar politic ,,zilionca’’ acțiune în care toată societate și mass-media a văzut că dumnealui nici nu a fost la fața locului la momentul incidentului dat, dar care este prezentat de procuratură ca o ”crimă împotriva națiunii”, chiar se lasă impresia că este plasată și mai importantă de cât ,,furtul miliardului’’ ,,landromatul rusesc’’ ,,concesionarea aeroportului’’ sau alte crime de rezonanță, care au afectat grav tot poporul nostru și imaginea Republicii Moldova pe plan international pentru multe decenii înainte.

Avem convingerea că Interpol va trata această interpelare în modul cuvenit și va da apreciere, ‘’profesionalismului” procurorilor șantajabili de la Sîngerei și celor controlați politic care dau și execută orbește comenzi politice ilegale.

Vom anexa, demersul Președintelui PACE din Iunie curent, către procuratură și dovada recepționării acestuia în același zi, iar instituțiile masmedia să-și facă concluzie și poate să pună întrebări procuraturii, de ce fac acest show ieftin cu localizarea Președintelui PACE, dacă acum 1 luna au fost informați oficial și confirmat prin câteva materiale video a dumnealui despre locul aflării sale?”, se arată în comunicatul PACE.

Amintim că fostul adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare internațională, pentru a i se stabili locația, prin intermediul INTERPOL, de către autoritățile de la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din  Moldova.

Citește și: DOC // Procuratura Generală confirmă cele spuse de către Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE

loading...

Comments are closed.