Actual

DOC // Vremuri proaste pentru Dorel Musteață, președintele interimar al CSM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități a înaintat o interpelare către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova prin care solicită mai multe informații privind documentul făcut public de către fostul deputat Alexandru Slusari, în care este vizat membrul CSM, Dorel Musteață, scrie tv8.md

Potrivit interpelării, Comisia juridică, numiri și imunități solicită informații privind veridicitatea notei informative emise de către SIS, adresate procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, iar în cazul în care se constată veridicitatea acesteia să fie prezentate explicații de ce informația menționată în documentul postat de Slusari, nu corespunde cu informația oferită Parlamentului Republicii Moldova.

Totodată, în cazul în care este constatată veridicitatea documentului emis de către SIS cu privire la Dorel Musteață, se solicită expedierea unei copii în adresa Comisiei juridice, numiri și imunități. Informația urmează a fi prezentată în decurs de trei zile.

Amintim că în 23 noiembrie fostul deputat, Alexandru Slusari a făcut public un document despre care afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general Alexandr Stoianoglo încă acum un an. Documentul constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a confirmat autenticitatea documentului, făcut public de către Slusari. Potrivit SIS, documentul a fost remis către organele Procuraturii pentru verificările de rigoare.

Potrivit documentului expediat de către SIS Procuraturii Generale, Dorel Musteață și soția, fiica și soacra sa ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 m2, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 m2 și 17 terenuri agricole. În nota care ar fi fost trimisă de SIS către PG, se menționează că Dorel Musteață în comun cu soția Rodica Bevziuc a achiziționat de la SRL „Basconlux” un apartament situat în mun. Chișinău, sect. Râșcani, cu o suprafață de 77 m.p.

loading...

Comments are closed.