Dodon a explicat de ce este împotriva lichidării primăriilor: “Oamenii vor trebui să parcurgă 20-30 km, pentru a achita un impozit”

Reforma teritorial-administrativă, care presupune lichidarea mai multor primării și a centrelor raionale, va crea mai multe incomodități pentru cetățenii Republicii Moldova. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat la postul de televiziune Ren Moldova, informează NTV

“Care vor fi consecințele pentru cetățeanul simplu? Asta va duce la ceea că în toate centrele raionale vor fi lichidate unele spitale, unele funcții. Același lucru va fi la nivel de primărie, dacă în prezent cetățeanul poate merge la primărie pentru a primi un certificat sau să achite impozitele, el nu va mai putea să-și rezolve aceste probleme în sat și va fi nevoit să meargă la o distanță de 20-30 km, acolo unde este primăria”, a explicat Igor Dodon.

Liderul SRM spune că dacă reforma va fi pusă în aplicare, atunci din cele 989 de primării, câte sunt în prezent, vor rămâne mai puțin de 100, adică o primărie la 5000 de locuitori.

Citește și: PSRM bate alarma: Maia Sandu și PAS s-au angajat în fața creditorilor să lichideze sute de sate în schimbul unor milioane de dolari

Total
0
Shares
Total
0
Share