Alte știri

Dodon: Deputații din ACUM și PSRM îl vor demite mâine pe Eduard Harunjen din funcția de Procuror General!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații din alianța ACUM-PSRM îl vor demite mâine pe Eduard Harunjen din funcția de Procuror General al Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunțat astăzi președintele Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

„De mai bine de o lună, împreună cu toată societatea noastră, cu conducerea Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, i-am cerut dlui Harunjen să-și depună demisia de onoare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, Procurorul General actual așa și nu a avut curajul să plece. În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane”, a declarat Dodon.

Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, șeful statului spune că va fi gata să semneze decretul de demisie a Procurorului General.

De menționat că guvernarea ACUM-PSRM au început a cere insistent demisia lui Harunjen după ce au aflat că dosarul fraudei bancare se apropie de final și în curand urma că aflăm adevărații beneficiari ai furtului miliardului. Nu în zadar, președintele comisiei parlamentare care a publicat Raportul Kroll 2, Alexandr Slusari, a ascuns firmele lui Platon și Greceanîi care apar în investigația făcută de compania americană. 

Întrebarea care macină acum mulți cetățeni este – cine va fi noul Procuror? Năstase și Maia Sandu cereau să fie un procuror din UE, dar Dodon a insistat să fie un procuror din țara noastră. În cele din urmă liderii blocului ACUM au cedat în fața PSRM.

Alianta ACUM-PSRM, ACUM-PSRM, ACUM, PSRM, Igor Dodon, procuror european, Maia Sandu, Andrei Nastase, Guvernul Sandu, Guvernul condus de Maia Sandu, promisiuni electorale, Maia Sandu cedeaza in fata lui Dodon, fara procuror european

loading...

Comments are closed.