Externe

Dodon se va înfuria! Românul Mircea Geoană va fi secretarul general adjunct al NATO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politicianul din țara vecină Mircea Geoană va fi secretarul general adjunct al NATO. Acest lucru l-ar putea deranja pe președintele Igor Dodon, un critic aprig al relației Moldovei cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al Alianței. Discuțiile despre plecarea lui Mircea Geoană pe postul de la NATO se desfășoară de câteva luni, iar fostul ministru de externe al României a beneficiat și de sprijin din partea lui Klaus Iohannis și al Vioricăi Dăncilă pentru această numire.
 
Jens Stoltenberg a anunțat pe Twitter că este foarte încântat să anunțe numirea diplomatului romîn în această înaltă funcție a Alianței Nord Atlantice.
 

Mircea Geoană a declarat și el că este mândru să fie numit în această funcție.”Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO. Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a spus Geoană.

Amintim că pe vremea Guvernului precedent condus de Pavel Filip, relațiile Moldovei cu NATO erau foarte bune. După ce puterea s-a schimbat în Parlament, actualul Executiv promovează o politică militară mai mult pro-rusă, dat fiind că ministrul Apărării în Guvernul Sandu a fost numit Pavel Voicu, un fan de-a lui Vladimir Putin.

Image result for moldova nato

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.