Alte știri

Doi moldoveni au încercat să treacă ilegal frontiera. Polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de armă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Focuri de avertisment la frontiera de est a țării au fost aplicate noaptea trecută, pentru a reține doi conaționali. Persoanele au încălcat frontiera de stat în apropierea satului Tudora, raionul Ștefan Vodă, transmite Telegraph.md

Fiind în misiune de serviciu, echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a observat pe râul Nistru o barcă cu motor, care a trecut ilegal din Moldova în Ucraina.

Patrula Poliției de Frontieră a monitorizat o perioadă acțiunile acestora. În momentul când bărbații, cu vârste de 19 și respectiv 30 de ani, au revenit pe teritoriul Republicii Moldova, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, însă aceștia au opus rezistență și au încercat să se ascundă în grădina unui localnic.

La scurt timp, din acea grădină a ieșit un bărbat cu un pistol și a amenințat polițiștii de frontieră, aflați în misiune. Pentru a imobiliza bărbatul cu armă, angajații Poliției de Frontieră au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical.

Ulterior a fost solicitată grupa de intervenție din cadrul Direcției regionale Est. Peste o perioadă, tinerii, care inițial s-au ascuns în casa bărbatului de 53 de ani, au ieșit fiind îmbrăcați în alte haine.

Aceștia au negat cu vehemență implicarea lor în trecerea ilegală a frontierei de stat și prezența lor pe râul Nistru. În urma operațiunii nimeni nu a fost rănit.

În prezent, cazul este cercetat de către ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției regionale Est pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și luarea deciziei privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Dacă va fi demonstrată vinovăția tinerilor, aceștia riscă amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art. 362 alin.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Citește și; VIDEO // Un șofer beat din Fălești a tamponat două mașini de poliție

loading...

Comments are closed.