Alte știri

Doi tineri s-au pierdut într-un parc național din Noua Zeelandă. Răniți și fără provizii, au petrecut 19 zile în sălbăticie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri care s-au pierdut într-un parc național din Noua Zeelandă au fost găsiți în viață după 19 zile petrecute în sălbăticie, informează BBC, citat de Digi24.ro

Jessica O’Connor și Dion Reynolds, amândoi în vârstă de 23 de ani, au plecat într-o excursie prin parcul național Kahurangi în data de 9 mai, aștepându-se să lipsească 6-7 zile.

Au căzut amândoi după ce au intrat într-o zonă cu ceață densă, fiind răniți. Jessica O’Connor s-a lovit la spate și Dion Reynolds și-a luxat glezna. Cei doi au găsit o zonă cu apă și au stabilit tabăra acolo, acesta fiind și locul de unde au fost salvați, după ce un elicopter a observat fumul focului lor.

Jessica O’Connor, antrenor de caiac, și Dion Reynolds, bucătar, luaseră cu ei mâncare pentru o săptămână. După ce au fost răniți, au stabilit tabăra lângă apă și au aprins un foc, așteptând să fie salvați. Căutarea lor a început pe 18 mai.

Tinerii au fost salvați dintr-un luminiș aflat într-o pădure, fiind ridicați cu un elicopter. Malcolm York, coordonator al forțelor de salvare ale poliției locale, a spus că cei doi erau în stare bună, însă „rămăseseră fără mâncare de câteva zile”.

Jessica O’Connor și Dion Reynolds au îndurat ploi torențiale și temperaturi scăzute, însă au fost deja externați din spitalul Nelson, potrivit publicației New Zealand Herald.

Citește și: Peste 80 de milioane de copii sunt în pericol. Pandemia de COVID-19 a întrerupt programele de vaccinare

loading...

Comments are closed.