Social

Două moldovence reținute pentru trafic de persoane inclusiv copii în scop de exploatare sexuală în Grecia

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie a fost reținută, iar alta plasată în arest, la solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru trafic de persoane și trafic de copii, în scop de exploatare sexuală comercială, în Grecia.

Ambele femei sunt cetățene ale R. Moldova și au fost membre ale unui grup criminal organizat. Femeia reținută are 27 de ani și este originară din Cahul, iar femeia plasată în arest are 43 de ani și este originară din raionul Cantemir, iar anterior fusese anunțată în căutare.

Oamenii legii au stabilit că membrii grupului criminal încă din 2016 au profitat de vulnerabilitatea unor tinere, pe care le-au impus să se prostitueze.

Victimele erau racolate de pe teritoriul R. Moldova și transportate în orașul Atena, Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în mai multe case de toleranță (denumite de către aceștia „magazine”), administrate direct de liderul grupului de origine albaneză.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, persoana reținută și cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Luna trecută, procurorii PCCOCS au trimis în judecată primul dosar de învinuire pe acest caz. În prezent, la solicitarea procurorilor, inculpata este deținută în stare de arest preventiv.

Citește și: VIDEO // El este tânărul care a salvat viața bebelușului ABANDONAT în sectorul Buiucani. Cum s-a întâmplat totul

Sursa: Cotidianul.md

 

loading...

Comments are closed.