Dragoș Galbur, liderul PNM, explică de ce Chișinăul nu ar trebui să admită deschiderea secțiilor de votare rusești pe teritoriul țării noastre

Dragoș Galbur, liderul PNM

Dragoș Galbur, liderul Partidului Național Moldovenesc, explică de ce Chișinăul nu ar trebui să admită deschiderea secțiilor de votare rusești pe teritoriul țării noastre, cererea Federației Ruse fiind depusă oficial spre examinare la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ministrul Nicu Popescu, în teza sa de doctor: „În 1992, Guvernul moldovean a pornit un scurt război cu autoritățile din Transnistria”

”Moscova solicită Chișinăului să deschidă secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru luna martie. Cererea a fost recepționată și este examinată de către Ministerul de Externe.

Diplomatic vorbind, ar trebui să acceptăm, însă din punct de vedere politic, nu văd de ce trebuie să dăm curs acestei solicitări, din moment ce Rusia nu respectă dreptul internațional și nu dă doi bani pe art. 11 al. 2 din Constituția Republicii Moldova, menținându-și ilegal trupele militare pe teritoriul nostru.

Evacuarea armatei ruse și demilitarizarea regiunii separatiste transnistrene este probabil cel mai important obiectiv în aspirațiile noastre europene. Dacă nu soluționăm rapid și categoric chestiunea transnistreană, uitați de UE, NATO, unire și restul”, a declarat Galbur.

Total
0
Shares
Total
0
Share