După ce Vlad Filat a criticat-o că stă izolată, Maia Sandu a efectuat o vizită la Telenești

Maia Sandu a vizitat astăzi raionul Telenești, unde a discutat cu oamenii despre dificultățile pe care le întâmpină întreaga țară, dar și despre grijile cotidiene care îi preocupă. Deplasarea în teritoriu a fost în ziua când Vlad Filat a criticat-o pe șefa statului și a zis că ea stă izolată și nu vede sărăcia care se așterne în toată țara.

Șefa statului a vorbit cu locuitorii din Brînzenii Noi și Sărătenii Vechi despre consecințele războiului din Ucraina, despre cum ne afectează creșterea prețurilor și cum vom trece prin această iarnă, în contextul crizei energetice tot mai severe. De asemenea, s-a discutat despre măsurile de susținere a populației pe care le aplică Guvernul pentru perioada rece care urmează. „Am răspuns întrebărilor despre reforma justiției, situația din educație și din sistemul medical. Am vorbit și despre avantajele statutului de țară candidată la Uniunea Europeană și cum acest lucru ne va îmbunătăți traiul, întrucât aderarea la UE reprezintă șansa noastră de a supraviețui ca democrație și de a ne dezvolta economic”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a felicitat ambele comune pentru participarea în Programul național „Satul European”. Datorită acestuia, la Brînzenii Noi va fi extins iluminatul stradal și va fi reparată grădinița din Brînzenii Vechi, care e parte a acestei comune. Iar la Sărătenii Vechi deja a început procesul de reparare a acoperișului Casei de Cultură. „Pe final, le-am mulțumit locuitorilor din aceste sate pentru sprijinul și generozitatea de care au dat dovadă față de mai multe familii de refugiați din Ucraina, care au fost găzduite și integrate în comunitate”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share