Alte știri

Ediția a II-a a taberei parlamentare online a început: Circa o sută de copii și tineri din diferite regiuni ale țării vor participa la evenimentul organizat de Legislativ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa o sută de copii și tineri din diferite regiuni ale țării vor participa la tabăra parlamentară online din anul curent. Evenimentul, organizat de Parlamentul Republicii Moldova a început astăzi, cu sesiunea dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-12 ani, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Secretarul general adjunct al Legislativului, Lilia Melnic a inaugurat discuția și a salutat numărul mare de doritori de a participa la cea de-a doua ediție a taberei parlamentare.

”Secretariatul Parlamentului organizează diverse activități educative pentru copii, adolescenți și tineri, menite să-i încurajeze să participe la procesele decizionale” a menționat Lilia Melnic.

Potrivit secretarului general adjunct, în acest an, ca și în anul trecut, Parlamentul nu are posibilitate să primească vizitatori, însă păstrează legătura cu copiii și tinerii prin intermediul tehnologiilor noi și creează posibilități ca aceștia să petreacă vacanța interesant, util, cu întâlniri și activități captivante.

Programul din acest an al taberei parlamentare online se axează pe istoria celor 30 de ani de Independență a țării și ai Parlamentului, pe normele constituționale explicate pe înțelesul copiilor, pe subiecte și activități interactive de comunicare. Aceasta este dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani. Evenimentul se desfășoară în perioada 28 iunie – 2 iulie curent și va include sesiuni pentru trei categorii de vârstă – 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani.

Participanții au oportunitatea să discute cu deputații, cu reprezentanții oficiului Avocatului poporului pentru protecția drepturilor copilului, dar și cu specialiști din diverse domenii, care vor împărtăși din activitatea și experiența lor. De asemenea, copiii și tinerii vor vizita virtual clădirea Legislativului, vor concura în cadrul laboratorului de idei, vor răspunde la întrebările quizz-urilor, iar cei mai activi vor avea parte și de surprize.

La prima ediție a taberei parlamentare online a avut loc în anul 2020, la care au participat 70 de copii și tineri.

Citește și: Coaliţia paramilitară pro-Iran a anunţat moartea unor luptători ai săi în raidurile americane

loading...

Comments are closed.