Editoriale

EDITORIAL // Președinția, prin intermediul Reuters, au lansat un FAKE NEWS la nivel mondial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția de Presă Reuters e una dintre cele mai importante la nivel global.

Această agenție are corespondenți și în Moldova, inclusiv, din cele cunoscute public, sunt Anatolie Golea, Alexandr Tănase (altul, decât ex-președintele Curții Constituționale) și Dumitru Ciorici.

Vinerea trecută Președinția, prin intermediul Reuters, au lansat un FAKE NEWS mai mare decât clădirea pe care Maia Sandu promitea în alegeri să o cedeze unei universități sau unei biblioteci.

Reuters, care are abonați în toate țările lumii, a dat o știre în care Președinția Maiai Sandu dezminte informația despre înregistrarea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnic V.

Agenția de presă o citează pe purtătoarea de cuvânt al Președinției, Sorina Ștefârță, care spune că Sputnik V urmează a fi înregistrat „doar după înregistrarea oficială de către OMS și Agenția Europeană a Medicamentului”. Imediat, știrea a fost preluată de media din mai multe țări ale lumii.

„Dezmințirea” dată de Președinție a venit (ca știre Reuters) după ce despre înregistrarea OFICIALĂ a Sputnik V a anunțat și Agenția Medicamentului de la Chișinău.

Fiind într-o situație neplăcută (neghioabă), cei de la Reuters mai târziu au fost obligați să refacă știrea la doar câteva ore de la publicare, în care, deja, totuși afirmă că vaccinul a fost înregistrat.

Însă noua variantă a știrii „corecte” deja n-a mai fost preluată de media străină.

Până și Maia Sandu, duminică, a fost nevoită să salute vaccinul Sputnik V, apreciind calitățile medicale ale acestuia.

Iată așa Președinția Republicii Moldova, împreună cu „jurnaliștii” Reuters de la Chișinău, au lansat un FAKE NEWS la nivel mondial.

sursa: Baza politic

 

loading...

Comments are closed.