Editurile din Republica Moldova pot primi o finanțare de până la 100.000 euro în cadrul Programului Europa Creativă

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene a anunțat lansarea apelului anual pentru proiecte de traduceri literare în cadrul Programului Europa Creativă – Cultura.

Prin acest apel, programul Europa Creativă vizează promovarea diversității culturale și lingvistice la nivelul Uniunii Europene și al statelor participante la subprogramul Cultura, precum și promovarea circulației operelor literare de înaltă calitate în UE și în afara ei, pentru ca un public cât mai larg să poată avea acces la acestea.

Sunt finanțate proiectele cu o durată de cel mult 2 ani care vizează traducerea, publicarea și promovarea unui pachet de 3 – 10 lucrări de ficțiune din și în limbi eligibile. Valoarea maximă a grantului este de 100.000 €, reprezentând 50% din bugetul total eligibil.

Componenta este deschisă editurilor sau organizațiilor cu activitate în domeniul editorial care, la data termenului-limită pentru depunerea aplicațiilor, pot demonstra că au personalitate juridică de cel puțin 2 ani. Persoanele fizice și persoanele fizice autorizate nu sunt eligibile.

Între 2014 și 2019, Programul Europa Creativă a finanțat în total 317 proiecte de traduceri literare la nivel european. 

Biroul Europa Creativă Moldova stă la dispoziția editurilor din Republica Moldova care doresc să acceseze această linie de finanțare în cadrul Programului Uniunii Europene „Europa Creativă” pentru a oferi consultanță și asistență tehnică în aplicarea la proiect.

Citește și: „Drumul Vinului Moldovei”, inclus în rutele Culturale ale Consiliului Europei

Total
0
Shares
 
Total
0
Share