Ex-ministru al Justiției, despre licitația de la Aeroport: ”Acordarea unui termen de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor este o bătaie de joc”

Fostul secretar de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, critică modul în care a fost organizată licitația spațiilor comerciale de la aeroport. Potrivit lui, acordarea unui termen de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor „este o bătaie de joc”. El a adăugat că niciun investitor serios nu se va hazarda să-și schimbe planurile de afaceri într-un termen atât de scurt, scrie ziua.md

Șarlatanii Andrei Spînu și Dorin Recean afirmă că licitația de la Aeroport a fost sabotată

„Nu știu dacă licitația privind spațiile de la aeroport a fost organizată corect sau nu. Și chiar admit ca totul a fost organizat cu bună-credință și în conformitate cu legea. Dar, ca și în cazul comisiilor de privatizare a cărui membru am fost, voi spune ceea ce spuneam și atunci – acordarea unui termen de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor este o bătaie de joc. Căci niciun investitor serios nu se va hazarda să schimbe planurile de afaceri într-un termen atât de scurt, ca să nu mai vorbim despre necesitatea de a identifica resursele necesare pentru noua investiție (doar cineva care nu are habar ce înseamnă activitatea de întreprinzător poate să-și imagineze ca antreprenorii stau cu banii sub saltea și asteaptă ca Guvernul să inițieze licitații)”, a scris Nicole Eșanu, într-o postare pe Facebook.

Juristul a mai adăugat că dacă nu vom stabili termene rezonabil de lungi, licitațiile în continuare vor fi câștigate, de mult prea multe ori, „de aventurieri sau de persoane care au cunoscut din timp când și în ce condiții se vor organiza licitațiile”.

„Paradoxul este că de fiecare dată toată lumea era de acord că termenul este mult prea scurt și chiar am avut și promisiuni că se va revizui fundamental mecanismul de privatizare sau organizare a licitațiilor, dar carul așa și nu s-a mișcat din loc. Păcat. Presupun că nici nu se va schimba nimic daca nu v-a exista o presiune puternică din partea societății. Doar că atâta timp cât în loc să ne concentrăm eforturile asupra problemelor importante, vom căuta unde este sediul ofertanților, nu prea avem șanse”, a adăugat Eșanu.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share