Alte știri

Fake-news marca tv8: Postul a publicat o știre falsă despre întâlnirea cu liderul separatist de la Tiraspol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 12 noiembrie 2020, noua șefă de la Reintegrare s-a văzut cu liderul separatist de la Tiraspol, iar această vizită a fost comunicată în mod oficial. Cu toate acestea, o parte din presa de la Chișinău a dat știri, precum că întâlnirea a fost pe ascuns sau chiar secretă. O știre falsă la această temă a publicat și postul tv8 al Nataliei Morari, acesta fiind finanțat și de Ambasada SUA.

Potrivit tv8, întâlnirea cu liderul de la Tiraspol ar fi fost pe ascuns, iar în momentul redactării știrii nu s-a cunoscut despre aceasta.

Totuși, informațiile publice de pe gov.md și Facebook demonstrează că tv8 a lansat un fake-news, o manipulare a opiniei publice.

Așadar, potrivit gov.md, comunicatul Biroul Politici de Reintegrare a fost publicat la 15:08, iar pe pagina de pe Facebook a fost publicat la 15:10. Știrea tv8 a fost publicată la 15:16 minute.

Este de menționat că autorul știrii de pe tv8 nici nu a contactat sursa BPR pentru a verifica informația, ceea ce este o încălcare a normelor din domeniul jurnalismului.

Solicităm ONG-urilor de media să monitorizeze mai atent sursele mass-media care se autoproclamă libere și independente, în special cele finanțate de UE și SUA.

PRO TV a lansat un alt fake-news în favoarea Maiei Sandu

loading...

Comments are closed.