Față de cinci partide care nu au prezentat rapoartele financiare, CEC a inițiat procedura contravențională

CEC a examinat rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2020. Astfel, din cele 50 de partide politice și alte organizații social-politice înregistrate în Registrul de stat al persoanelor juridice care aveau obligativitatea de a prezenta rapoartele financiare pentru anul 2020, 41 s-au încadrat în termenul legal, patru au depus raportul peste termenul limită, iar alte cinci nu și-au onorat obligația de a depune rapoartele la CEC, informează Agora.md

CEC a constatat că nu au fost prezentate rapoartele privind gestiunea financiară a partidului de către: Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова”, Partidul Politic „Renaștere”, Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură și Animale”. Astfel, CEC urmează să inițieze procedura contravențională față de aceste entități.

Totodată, în procesul de examinare a rapoartelor, au fost depistate un șir de neconformități privind informația prezentată.

În acest context, CEC a atenționat unele partidele politice asupra obligației de a completa și prezenta raportul privind gestiunea financiară în corespundere cu dispozițiile din lege și să prezinte, în termen de cinci zile, informațiile lipsă sau raportul corectat.

Citește și: Doi tineri de 17 și 18 ani, au fost reținuți, fiind suspectați de comiterea dublului omor de la Dondușeni

Total
0
Shares
Total
0
Share