Alte știri

Federația Sindicală a Feroviarilor: Datoriile salariale la „Calea Ferată din Moldova” se estimează la peste 100 de milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Restanțele salariale la „Calea Ferată din Moldova” se cifrează la peste 100 de milioane de lei, potrivit conducerii Federației Sindicale a Feroviarilor, care a anunțat despre semnarea unui nou contract colectiv de muncă cu președintele întreprinderii, informează ZdG.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFRM) și Î. S. „Calea Ferată din Moldova” au semnat un nou contract colectiv de muncă pentru anii 2021-2026, care prevede procedura de stabilire și revizuire a cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, modalitatea de funcționare a sistemului tarifar de retribuire a muncii, salarizarea personalului care activează în condiții de muncă vătămătoare, fiind stabilite totodată diverse categorii de sporuri și adaosuri la salariu”.

Potrivit FSFRM, compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului se efectuează prin indexarea obligatorie și în mărime deplină a sumei salariului calculat, dacă reținerea acestuia a constituit cel puțin o lună calendaristică de la data stabilită pentru achitarea salariului lunar.

În contextul situației legate de restanțele la plata salariilor acumulate pentru mai multe luni, care au prejudiciat interesele a celor circa 6 500 de salariați ai întreprinderii, sindicatul de ramură în repetate rînduri s-a adresat autorităților pentru a soluționa problema data și a organizat mai multe acțiuni de protest, solicitând demisia conducerii.

Citește și: Moldoveni exploatați în Franța: Polițiști și vameși, clienți ai grupării

loading...

Comments are closed.