Social

Fenomenul infracțional în primele 3 luni ale anului a înregistrat o scădere la mai multe tipuri de infracțiuni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activităţile desfăşurate de structurile Inspectoratului General al Poliției vizează o scădere a fenomenului infracţional şi îmbunătăţire a calităţii serviciului poliţienesc oferit cetăţenilor.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Vadim Cojocaru, a făcut publice rezultatele activității Poliției și dinamica fenomenului infracțional, în primele 3 luni ale acestui an.

Astfel, fenomenul infracțional a înregistrat o descreștere cu 2,15%, comparativ cu perioada analogică a anului 2019. Astfel, de la începutul anului au fost comise 6007 infracțiuni (6139 – 2019). În context, numărul infracțiunilor din categoria celor excepțional de grave s-a diminuat cu 13,5% (45/52), grave cu 14,4% (823/961), mai puțin grave cu 4,11% (3404/3550), iar celor ușoare a crescut cu 10,84% (1595/1439) și deosebit de grave cu 2,19% (140/137.

Cu toate că Poliția își exercită misiunile în condițiile specifice de activitate în cadrul stării de urgență, declarate în contextul măsurilor impuse pentru profilaxia infectării cu virusul COVID-19, s-a reușit menținerea  caracterului activ în prevenirea și combaterea criminalității, ceea ce a permis stabilirea tuturor autorilor în cazul infracțiunilor contra vieții și sănătății persoanei, precum omorurile și tentativele de omor, vătămările corporale grave, dar și în cazul infracțiunilor privind viața sexuală, precum violurile și violența sexuală.

În același context, relevantă este și stabilirea autorilor în cazul a 17 tâlhării din cele 20 comise pe parcursul anului curent, precum și a 90% din cele 165 cazuri de jaf săvârșite pe teritoriul țării.

În continuare, resursele Poliției vor fi orientate la asigurarea liniștii și securității cetățenilor, prin organizarea activităților bazate pe analiză și reacționare imediată la tendințele îngrijorătoare a evoluției situației operative pe teritoriul țării.

Citește și: VIDEO // Beat la volan și fără acte. Poliția a reținut un bărbat la o stație PECO

loading...

Comments are closed.