FOTO // Liderii Partidului „Renaștere”, alături de colegii din Bulgaria, au onorat memoria eroilor moldoveni și bulgari

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, alături de omologii lor bulgari, au depus flori la două monumente semnificative din punct de vedere istoric: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a evidențiat legătura profundă dintre popoarele moldovean și bulgar, o legătură consolidată de evenimente istorice comune.

La Chișinău a fost semnat un acord de colaborare între Partidul „Renaștere” din Moldova și Partidul „Възраждане” din Bulgaria

Liderii politici au adus un omagiu celor care s-au jertfit în lupta pentru independență și libertate. La memorialul Șipca, care comemorează eroii Războiului Ruso-Turc, liderii au depus coroane de flori, rememorând sacrificiul suprem al celor care au luptat pentru eliberarea țărilor lor de sub dominația otomană.

Ulterior, delegația a onorat memoria lui Hristo Botev, un lider important al mișcării de eliberare a Bulgariei din secolul al XIX-lea. La monumentul dedicat lui, simbol al luptei pentru libertate și independență, liderii politici au adus un omagiu și și-au reafirmat angajamentul pentru valorile comune ale democrației și drepturilor omului.

Declarația Nataliei Parasca, președintele Partidului „Renaștere”, după semnarea acordului de cooperare cu omologii din Bulgaria

Prin cinstirea eroilor din trecut, liderii politici au transmis un mesaj de unitate și solidaritate între cele două națiuni, subliniind că doar prin colaborare și înțelegere reciprocă pot fi depășite provocările viitoare și pot fi construite relații durabile și prospere între state.

„Liderii Partidului “Renaștere”, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și la monumentul lui Hristo Botev, unul dintre liderii mișcării de eliberare a Bulgariei. Popoarele moldovenesc și bulgar sunt unite de tradiții seculare de prietenie și vecinătate. În urmă cu aproape 150 de ani, armata a mărșăluit de la Chișinău pentru a elibera Bulgaria de sub jugul otoman”, se arată în comunicatul formațiunii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share