Alte știri

FOTO // Mesajul postat de Durleșteanu, candidata înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mariana Durleșteanu a venit cu o reacție după ce a fost înaintată de către Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de prim-ministră. Durleșteanu spune că a acceptat invitația ca o persoană apolitică.

La o zi după ce a fost propusă de socialiști la funcția de prim-ministră a țării, Mariana Durleșteanu a venit cu o reacție publică. Într-un mesaj pe Facebook, Durleșteanu scrie că a acceptat propunerea PSRM „pe principiul profesionalismului în contextul pandemiei, sărăciei și crizei economice”. Aceasta menționează că nu face parte din niciun partid politic.

Durleșteanu menționează că nu vrea să aducă explicații întrucât există o candidată oficial desemnată la funcția de prim-ministră.

Joi, 11 februarie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

După aceasta președinta Maia Sandu a declarat că înaintează repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră, iar PSRM a anunțat că va ataca acest decret pe 12 februarie la Curtea Constituțională (CC).

sursa: TV8.md

Citește și: DOC // Maia Sandu păstrează numărul-limită de 163 de angajați ai Președinției, conform decretului lui Igor Dodon

loading...

Comments are closed.