FOTO // Muson în Sri Lanka: 17 morți în urma inundațiilor. Victimele au fost îngropate de vii în noroi

 

Inundațiile și alunecările de teren din Sri Lanka, provocate de ploile musonice, au lăsat în urmă cel puțin 17 morți și aproximativ 270 000 de persoane fără case. Multe dintre victime au fost îngropate de vii în noroi, după ce locuințele lor au fost scufundate de ape, a anunțat Centrul pentru gestionarea dezastrelor, informează Jurnal.md

Cele mai multe victime au fost îngropate de vii, au precizat autoritățile Centrului pentru gestionarea dezastrelor din Sri Lanka. Alunecările de teren au fost cauzate de ploile torențiale și au afectat începând de vineri 10 din cele 25 de districte ale țării.

În districtul Kegalle, un câine i-a îndrumat pe salvatori către un loc în care patru membri ai aceleiași familii fuseseră surprinși de alunecările de noroi. Toți cei patru au fost aduși la suprafață cu ajutorul armatei, însă erau decedați, au menționat autoritățile.

Sri Lanka este afectată de două ori pe an de muson, acest fenomen meteorologic aducând precipitații vitale pentru irigarea terenurilor agricole și pentru producția de energie hidroelectrică, dar și pagube materiale și decese.

Citește și: Vladimir Putin spune că felul în care acționează SUA îi aduce aminte de prăbușirea Uniunii Sovietice: „Greșelile se acumulează”

Total
0
Shares
Total
0
Share