Lifestyle

FOTO // Un supraviețuitor al atacurilor din 11 septembrie a murit din cauza infecției cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stephen Cooper, un bărbat identificat într-o fotografie celebră cu atacurile din 11 septembrie 2001, a murit din cauza COVID-19, a anunțat familia sa, potrivit CNN, citat de Digi24.ro

Stephen Cooper livra documente în Manhattan, când un polițist l-a avertizat să fugă. În ziua atentatelor, Cooper purta o cămașă neagră și ochelari, potrivit imaginii surprinse de Suzanne Plunkett.

„Nu și-a dat seama că a fost fotografiat decât după câteva săptămâni de la incident”, a declarat soția sa. „A descoperit fotografia într-un ziar”.

Stephen Cooper, în vârstă de 78 de ani, a murit în Florida pe 28 martie, a anunțat familia sa. „Era foarte, foarte mândru. Păstra poza în portofel și o arăta oamenilor pe care îi cunoștea”.

Atentatele din 11 septembrie 2001, care s-au soldat cu aproape 3.000 de morţi, au determinat Statele Unite să lanseze o vastă ofensivă militară în Afganistan pentru a alunga de la putere regimul taliban care i-a protejat pe organizatorii atacurilor, scrie Agerpres.

În afară de cei aproape 3.000 de oameni ucişi şi peste 6.000 de răniţi în atacurile de la World Trade Center, New York-ul are acum zeci de mii de oameni – în mare parte foşti pompieri, membri ai echipelor de intervenţie şi salvatori – care suferă de cancer sau alte boli grave, în special de plămâni, afecţiuni cauzate de norul toxic care a planat săptămâni de zile deasupra sudului Manhattanului după atentate.

În total, patru avioane au fost deturnate de jihadişti ai reţelei Al Qaida pe 11 septembrie. Pe lângă cele două avioane care au lovit World Trade Center, un al treilea a vizat Pentagonul şi un al patrulea, zborul 93, s-a prăbuşit pe un câmp din Shanksville, Pennsylvania.

Citește și: 18 ani de la atentatele din 11 septembrie, în urma cărora au murit aproape 3.000 de oameni din 90 de țări

loading...

Comments are closed.