Alte știri

FOTO // Utilajele grele au pătruns în clădirea arsă a Filarmonicii Naționale. La ce etapă sunt lucrările de demolare

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” de pe strada Mitropolit Varlaam nr.78 din municipiul Chișinău continuă lucrările de demontare a deșeurilor și materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs. La fața locului lucrează muncitorii în două sectoare concomitent.

Din sala mare a Filarmonicii au fost evacuate materialele deteriorate, dar și metalul în proporție de 50%. Un volum de lucrări în proporție de 60% a fost realizat în sala mică a edificiului.

Conform evaluării efectuate de beneficiar din ambele săli ale clădirii au fost evacuate 46 tone de metal, iar alte 10 tone de metal urmează a fi evacuate pe parcurs, până la finalizarea lucrărilor.

La obiectiv pentru executarea acțiunilor sunt antrenați 7 muncitori cu 3 unități de tehnică grea.

Pentru gestionarea situației la Filarmonică continuă activitatea Statului Major al IGSU, care pe parcursul demontării materialelor va monitoriza activitatea.

După înlăturarea deșeurilor, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Amintim că lucrările de demontare a materialelor avariate au început pe data de 9 noiembrie 2020, după incendiul devastator din 24 septembrie curent.

După tragedia din România, Dumbrăveanu anunță verificări suplimentare la mai multe spitale din țară

loading...

Comments are closed.