Alte știri

(Foto, video) Top cele mai tari glume făcute de presa de la Chișinău de 1 aprilie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 1 aprilie este sărbătorită Ziua Păcălelelor în întreaga lume, așa că oamenii profită de această dată și fac farse amuzante unii altora. Această tradiție a fost preluată și de multe surse mass media din Occident – jurnaliștii inventează diverse știri false pe care le prezintă oamenilor drept știri adevărate și ulterior îi atenționeză că totul a fost o glumă. Ieri, unele instituții de presă din Moldova la fel și-au pus la încercare cititorii.

În continuare vă prezentăm un top al celor mai tari glume făcute de presa de la Chișinău, de 1 aprilie (menționăm că ordinea în acest top este una aleatorie).

1. Cei de la Sputnik.md au scris că „În transportul public din Chișinău călătorii vor fi cântăriți”. Conform glumei, prețul biletelor nu va mai fi pentru toți egal, ci fiecare pasager va achita în dependență de câte kilograme are. (vezi sursa)

2. Diez.md a scris că „Elevii care nu vor susține examenele de Bacalaureat le va fi interzis să părăsească Moldova”. După cum am urmărit pe Facebook, mulți tineri au luat în serios acest anunț și s-au cam stresat (vezi sursa)

3. Portalul nostru de știri Telegraph.md a scris că „Angela Merkel a chemat-o de urgență pe Maia Sandu la covor”. Scopul plecării liderii PAS la Berlin ar fi pentru a primi indicații cu cine sa facă alianță blocul ACUM în Parlament. (vezi sursa)

4. Și Atfel.md au lansat un fake news politic precum că „Marina Tauber a decis să plece din Parlament”. Deputata din Partidul ȘOR ar fi luat decizia data de frică să nu se infecteze cu mercur de la colegii deputați din PAS cu DA, Maia Sandu și Andrei Năstase. (vezi sursa)

5. Jurnaliștii de la Prime TV au decis să-i facă o farsă colegei lor, Lili Lozan. Prezentatorea a fost provocată să citească întreg horoscopul zilei alergând pe bandă!

6. Telegraph a făcut și o farsă video: reporterul le-a spus oamenilor de pe stradă că „Banca Națională a decis ca Moldova să treacă de la LEU la EURO, începând cu 1 decembrie 2019”. Vedeți mai jos cum au comentat oamenii această „știre”.

7. Un reporter de la TV8 la fel a mers în stradă și a comunicat diverse știri false oamenilor, apoi i-a rugat să le comenteze. Din câte am văzut lumea nu s-a prins că sunt glume de 1 aprilie (vedeți video)

loading...

Comments are closed.