Externe

Georgia s-a alăturat tuturor sancțiunilor financiare internaționale aplicate împotriva Rusiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, a declarat că statul georgian s-a alăturat tuturor sancțiunilor financiare impuse de Occident împotriva Federației Ruse, informează Rador.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Anterior, Tbilisi a refuzat să impună restricții asupra țării agresoare din cauza invaziei de mari proporții împotriva Ucrainei, relatează RBC-Ucraina cu referire la declarațiile liderului georgian făcute într-o emisiune CNN. După cum a menționat Zurabișvili, Georgia se alătură la absolut toate sancțiunile financiare internaționale impuse împotriva Rusiei, ceea ce va avea un impact asupra economiei țării. ”Și se simte deja în sectorul nostru financiar”, a declarat liderul de la Tbilisi.

Președintele Georgiei a mai adăugat că Tbilisi susține toate rezoluțiile internaționale create pentru a sprijini Ucraina. De remarcat faptul că, după începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, guvernul georgian a refuzat să susțină restricțiile UE impuse împotriva agresorului rus. În plus, relațiile comerciale dintre cele două țări s-au intensificat.

Președintele Georgiei Zurabișvili a condamnat crimele de război comise de Rusia în războiul dus împotriva Ucrainei, fără a menționa direct Federația Rusă. Partea ucraineană a cerut Tbilisi să se disocieze de țara agresoare și să se alăture sancțiunilor, amintind de războiul rusesc împotriva Georgiei, din 2008, în urma căruia Moscova a preluat controlul asupra regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud. Federația Rusă, după ce a înregistrat pierderi uriașe în războiul din Ucrainei, a transferat recent în Ucraina militarii săi de la baza de pe teritoriul Osetiei de Sud pentru a-și consolida trupele.

La sfârșitul lunii martie, autoproclamata Osetie de Sud, nerecunoscută la nivel internațional, și-a anunțat intenția de a deveni parte componentă a Rusiei, dar președintele parlamentului Abhaziei a asigurat că republica sa nu va organiza un referendum similar cu privire la aderarea la Rusia.

loading...

Comments are closed.