Politic

Guvernarea PAS a prelungit starea de urgență. Fracțiunea ”ȘOR” se va adresa la CC

Pinterest LinkedIn Tumblr

La propunerea Guvernului, Parlamentul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 4 februarie 2023. Necesitatea acestei hotărâri a fost determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit hotărârii, pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățenii Republicii Moldova și alte persoane aflate pe teritoriul țării.

Starea de urgență a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” va ataca la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului din 2 februarie privind prelungirea stării de urgență, cu încă 60 de zile. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing, susținut la Parlament. De asemenea, Tauber a menționat că Partidul „ȘOR” condamnă metodele criminale ale regimului PAS și Maia Sandu, prin care urmăresc să se mențină cu orice preț la putere.

loading...

Comments are closed.