Alte știri

Guvernul este gata să reia negocierile cu Rusia privind acordul de creditare de 200 mln euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această săptămână, Guvernul de la Chișinău ar putea relua negocierile cu Federația Rusă pentru a semna acordul de creditare în valoare de 200 de milioane de euro, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința săptămânală de la Președinție. Asta după ce executivul a aprobat, vineri, reinițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea unui împrumut de 200 de milioane de euro.

Anterior, Ion Chicu a remarcat că cele 4 miliarde 160 de milioane de lei sunt deja prevăzute în buget și în cazul în care acești bani nu vin vom avea dificultăți la finanțarea deficitului bugetar.

Amintim, la sesizarea deputaților din opoziția parlamentară, Curea Constituțională a declarat ilegal acordul semnat de Republica Moldova și Federația Rusă cu privire la contractarea unui credit de 200 de milioane de euro.

În urma unei înțelegeri dintre președintele Igor Dodon cu omologul său rus, Vladimir Putin, părțile au decis renegocierea contractului de credit.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Arbitrajul de la Stockholm ar fi suspendat rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău

loading...

Comments are closed.