Social

Hectare întregi de vegetație au ars pe teritoriul țării în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore pompierii au lichidat 45 focare de ardere în toată țara. Conform datelor colectate din subdiviziunele teritoriale IGSU, flăcările au nimicit mai multe hectare de iarba uscată și gunoi în raioanele Edineț, Strășeni, Telenești, Râșcani, Cahul, Ialoveni, Soroca, Leova, Florești și UTA Găgăuzia.

Astfel, două focare de ardere au fost înregistrate în raionul Cahul. Primul caz a avut loc pe un teren agricol din localitatea Manta, unde focul a afectat 30 ha de mirește uscată și 5 ha de porumb.

Deasemenea, de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Spicoasa unde flăcările au distrus 7 ha de iarbă uscată.

Mai mult, pompierii din Comrat au intervenit pentru a lichida un focar de ardere între satele Abaclia și Cioc- Maidan.  Aici 4 ha de teren au fost cuprinse de flăcări în după amiaza zilei de ieri.

Totodată, angajații IGSU au stins 4 ha de vegetație la Cinișeuți, raionul Rezina.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții.

Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Citește și: FOTO // Incendiu de vegetație la Ungheni. Au ars circa 70 de hectare

loading...

Comments are closed.