Alte știri

FOTO // În zona de frontieră, la cules cânepă. Doi moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră din Lipcani au reținut doi tineri moldoveni care s-ar fi aflat în zona de frontieră la cules cânepă. În timpul acțiunilor de reținere aceștia au încercat să fugă și să scape de o sacosă plină cu canabis. Ulterior, câinele de serviciu Leo a identificat locul de unde plantele au fost culese. Incidentul a fost consemnat ieri, 4 august, în cadrul operațiunii MAC – 2020.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Polițiștii de frontieră au acționat în baza unei informații operative, parvenită în adresa Direcției regionale Nord. Ca urmare, aproximativ la o mie de metri de la hotarul țării au fost observate două persoane. Una dintre ele ținea în mână o sacosă de culoare neagră. După ce persoanele au observat  că sunt monitorizate de către angajatii Direcției, au aruncat plasa în niște tufe și au încercat să fugă de la fața locului.

Tinerii, originari din raionul Briceni, în vârstă de 20 și 39 de ani, au fost reținuți imediat, iar în scurt timp a sosit și grupa de intervenție în componență cu patrupedul de serviciu Leo.

Din cercetările preliminare, s-a stabilit că în pachetul aruncat se afla o masă vegetală de culoare verde asemanătoare cu canabis. Cu ajutorul lui Leo a fost identificat locul unde creșteau plantele respective. Au fost prelevate probe, iar cânepa depistată a fost smulsă și depozitată în camera corpurilor delicte.

Polițiștii de frontieră întreprind cercetări pe marginea acestui caz până la elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea măsurilor stabilite de legislația în vigoare.

Citește și: VIDEO // Operațiunea MAC-2020: Polițiștii au depistat plante de cânepă în curtea casei unui bărbat din Tohatin

loading...

Comments are closed.