Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”

Igor Dodon avut o întrevedere de lucru cu Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”, transmite Telegraph.md

Cei doi au făcut totalurile anului 2020, în special, al jubileului de 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, pe segmentul organizării evenimentelor cu caracter istoric și cultural. Am mulțumit domnului Alexei Petrovici și tuturor activiștilor și voluntarilor, care depun eforturi enorme pentru păstrarea memoriei istorice în țara noastră.
De asemenea, s-a discutat despre planurile pentru anul viitor. Igor Dodon a menționat necesitatea de a continua activitățile în vederea educației patriotice a tinerilor și a păstrării memoriei despre eroii căzuți. Este preconizată continuarea restaurării complexelor memoriale militare, publicarea cărților, precum și combaterea falsificării istoriei.

În anul 2021, o atenție deosebită va fi acordată organizării acțiunilor comemorative în ziua de 22 iunie, consacrate aniversării a 80-a de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și apărării Moldovei împotriva cotropitorilor fasciști, în vara anului 1941.

Igor Dodon a subliniat faptul că și în continuare, există intenția de a face tot posibilul pentru a cinsti faptele eroice ale strămoșilor noștri și combate falsificarea istoriei Moldovei.

NEWS ALERT // Ex-deputatul Constantin Țuțu s-a infectat cu COVID-19

Total
0
Shares
Total
0
Share