Ilan Șor, după ce s-a aflat că Moldova ar putea reveni la contractul cu Gazprom: „Cine va răspunde pentru mișmașuri?”

Situația livrărilor de gaze către Moldova este catastrofală. Gazul la un tarif avantajos pentru locuitorii Moldovei nu este lăsat să intre în țară. În consecință, toată lumea plătește de câteva ori mai mult decât, de exemplu, Ucraina și Ungaria.

VIDEO // Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban: Din luna mai, cel mai probabil vom relua livrările de gaz de la Gazprom

Deja de câțiva ani guvernarea actuală declară că aspiră să renunțe complet la gazul rusesc și apreciază asta ca fiind un eveniment de excepție. Situația a fost comentată de liderul partidului „Șor” Ilan Șor.

„Nu e pentru nimeni un secret că suntem conduși de niște decăzuți moral, care în mod deschis pun la cale scheme de escrocherie. Autoritățile au mințit fără nerușinare că ne vom descurca fără gazul rusesc, care cică „subminează securitatea statului”. Escrocul Spînu a încheiat o înțelegere obscură cu furnizorii europeni de “gaz alternativ” care a dus la creșterea tarifelor pentru locuitorii Moldovei. Chiar zilele trecute, Dragu a declarat că “refuzul gazului rusesc este povestea de succes a Moldovei”. Și unde este până la urmă povestea voastră de succes? În cele din urmă, ne întoarcem la livrările testate în timp de la „Gazprom”. Dar cine va răspunde pentru rezultatul acestor mișmașuri? Că doar oamenii au devenit și mai săraci. Nu au avut de pierdut doar Sandu și gașca ei – în mod sigur ei au încasat din asta nu un singur milion”, a declarat Ilan Șor.

CSE a anulat starea de alertă în sectorul gazelor naturale

„Gazul alternativ” este una din variantele de mișmașuri ale autorităților. Rezultatul este același – iarăși poporul moldovean suferă și plătește sume exorbitante, a declarat Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share