Actual

În perioada 14-17 octombrie, se desfășoară expozițiile „Moldagrotech” și „Farmer”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miercuri, 14 octombrie, a fost inaugurată oficial cea de-a XXXVIII-a ediție a expoziției internaționale specializate „Moldagrotech”, precum și a fost deschisă expoziția – târg internațională specializată „Farmer”, ajunsă la cea de-a XXIII-a, ediție. În acest an, în premieră, evenimentul expozițional se desfășoară în câmp deschis, la Institutul de Fitotehnie ”Porumbeni” din localitatea Pașcani raionul Criuleni.

La ceremonia de inaugurare a participat prim-ministrul Ion Chicu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, autoritățile locale, producători agricoli și furnizorii de tehnică agricolă.

Premierul a catalogat expoziția ca fiind o platformă eficiență de dialog între fermieri, companii agricole, producători, furnizori de echipamente și materiale pentru agricultură, autorități publice centrale și locale.

„Asistăm la lansarea ediției de toamnă a celei mai mari expoziții agricole din țară. Misiunea acesteia este de a oferi industriei agricole locale utilaje și tehnologii moderne, ce ar contribui la sporirea eficienței și creșterea profiturilor în agricultură. Ne dorim să modernizăm agricultura, să devină atractivă pentru toți actorii implicați în procesul agroindustrial, inclusiv tineri fermieri și femei. În acest sens, Guvernul va continua să elaboreze politici eficiente în domeniu”, a declarat Ion Chicu.

Ministrul Ion Perju a vorbit, în cadrul evenimentului, despre oportunitatea organizării evenimentului într-o altă locație, oferind astfel, posibilitatea unei prezentări ample a mașinilor agricole.

„În cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor. Vor fi puse în funcțiune tractoare, mașini de lucrat solul, semănători, mașini de aplicare a fertilizanților și de protecție a plantelor, echipamente pentru recoltarea culturilor agricole și de preparare a furajelor, echipamente pentru lucrarea postrecoltare a solului și depozitarea culturilor. Având în vedere importanța considerabilă a irigației pentru țara noastră, expoziția relevă sisteme performante de irigare prin picurare. Participanții la expoziție prezintă mașini și echipamente pentru agricultură atât de mărci locale, cât și de la producători mondiali de top”, a menționat ministrul Ion Perju.

În cadrul Săptămânii agroindustriale va fi organizat târgul tradițional „Toamnă de Aur”. Vizitatorii vor putea achiziționa produse organice direct de la producătorii locali: legume, fructe, inclusiv de pădure, produse din carne proaspătă, condimente aromate, multe soiuri de flori și cel mai bun material săditor, miere și produse apicole.

Citește și: Ediția de primăvară a expoziției internaționale MOLDAGROTECH a fost anulată

loading...

Comments are closed.