Social

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 524 traversări

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 524 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 978 traversări persoane, dintre care 2 780 treceri la frontiera moldo-română, 1 025 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 173 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leușeni – 1 302 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 1 173 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 816 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Reni – 227 traversări persoane;
PTF Sculeni – 440 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore (30.07.20), polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– șapte încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două cazuri de trafic ilegal de bunuri;
– o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
– două persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 524 persoane și completate 4 978 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 184 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

loading...

Comments are closed.