Alte știri

Încă o victorie pentru femei! Pot conduce din nou trenuri în metroul din Moscova după o ridicarea unei interdicții de acum 20 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce acum 20 de ani femeilor li s-a interzis să conducă trenurile în metroul din Moscova, restricția a fost ridicată. Așadar, la începutul lunii ianuarie, primele doamne și domnișoare și-au început activitatea pe linie, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

Instruirea conducătoarelor a început încă în februarie 2020, însă din 20 de pretendente doar 12 au ajuns să fie angajate, transmite meduza.io. Acestea și-au început activitatea pe 1 ianuarie, când în Rusia a fost actualizată lista profesiilor periculoase pentru femei.

De la 456 de puncte, aceasta a fost scurtată până la 100. Așadar, actualmente femeile din Rusia pot lucra șoferițe de tractor, au dreptul să facă parte din echipajele corăbiilor sau pot fi angajate în calitate de conducătoare de TIR pe curse lungi.

Conform sursei citate, în perioada sovietică la Moscova au existat conducătoare ale eșaloanelor din metrou. Mai mult, în pofida interdicției impuse în anul 2000, ultima dintre ele s-a eliberat din funcție abia în 2014.

Citește și: Un stat din UE începe vaccinarea antiCOVID-19 cu două zile mai târziu. Care este motivul

loading...

Comments are closed.