Alte știri

Încă un deputat din echipa Maiei Sandu a trecut prin ”filtrele stricate”. Acesta ar putea fi cercetat de ANI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Nichita Țurcan anunță că s-a adresat Agenției Naționale de Integritate cu o solicitare care vizează neconcordanțe și lacune în completarea declarațiilor de avere și interese ale deputatului PAS, Radu Marian, pentru ultimii 3 ani, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, în perioada 2017-2018, acesta a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, inclusiv aproape 200 de mii de lei de la ministerul de Externe al Marii Britanii. Deputatul a anunțat și venituri de la asociații obștești. Este de menționat că, mandatul de deputat este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului.

Suplimentar, fiecare deputat, în decursul a 30 de zile de la validarea mandatului, trebuie să declare Biroului Permanent al Parlamentului orice activitate extraparlamentară pe care va continua să o desfăşoare, în acest sens există riscul ca Radu Marian să beneficiat de venituri de la diferite asociații obștești fără să le fi declarat.

Suplimentar, Radu Marian a declarat două bunuri de valoare, în sumă totală de peste 244 000 de lei, însă n-a indicat niciun bun imobil. Apare întrebarea, unde ține deputatul cele două bunuri care costă cât peste 140 de pensii medii în Moldova? Au mai fost depistate și alte neconcordanțe, pe care trebuie să le examineze ANI.

„Pe lângă ascunderea averilor, veniturilor și a intereselor, am observat la majoritatea deputaților PAS auto-proclamați „onești”, că sunt finanțați de peste hotare prin diferite instrumente, în special, ONG-uri. Poate e timpul să recunoască faptul că ONG-urile sunt umbrela legală de finanțare ilegală de peste hotare a deputaților Maiei Sandu?

În acest caz, poporul se întreabă: ce interese reprezintă acești aleși „curat-murdari”?” a scris Țurcan pe Facebook.

Citește și: Andrei Năstase o apostrofează pe Maia Sandu: ”Pacte de Neagresiune au propus mereu cei care au dorit ca minciuna să triumfe”

loading...

Comments are closed.