Începând cu 1 octombrie, capacitatea de transport a gazoductului Iași–Ungheni va crește

Operatorul rețelei de transport de gaz metan din România, Transgaz, a anunțat că a sporit capacitatea de transport a gazoductului Iași–Ungheni, astfel noua capacitate tehnică urmează să fie disponibilă din 1 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Operatorul rețelei de transport a gazului din România informează că, urmare a încheierii recente între Transgaz și Vestmoldtransgaz a Actului Adițional la Acordul de Interconectare și a actualizării Metodei comune de determinare a capacității în PI Ungheni, începând cu data de 1 octombrie 2021 capacitatea tehnică a PI Ungheni în ambele direcții de transport va fi disponibilă pieței la un nivel crescut comparativ cu cea disponibilă în prezent.

Astfel, pe direcția România–Republica Moldova, capacitatea tehnică maximă va fi la nivelul de 5 076 000 mc/zi (0 ⁰C), respectiv 57 542 MWh/zi (15/15 ⁰C).

De asemenea, pe direcția Republica Moldova–România, capacitatea tehnică maximă va fi la nivelul de 932 000 mc/zi (0 ⁰C), respectiv 10 543 MWh/zi (15/15 ⁰C).

În anul 2020, data finalizări gazoductului Iași-Ungheni, capacitatea de transport a acestuia era de 1,5 milioane de metri cubi pe relația România-Republica Moldova. Pe relația R. Moldova-România, capacitatea era de 200 000 de metri cubi.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share