Actual

Inga Grigoriu reprezintă Moldova la reuniunea Comitetelor generale ale AP OSCE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputata Inga Grigoriu, vicepreședinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, membru al delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), reprezintă Legislativul Republicii Moldova la reuniunea comună a Comitetelor generale ale AP OSCE.

Ședința a întrunit membri ai Comitetului pentru afaceri politice și securitate, Comitetului pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu înconjurător, Comitetului pentru democrație, drepturile omului și întrebări umanitare.

La deschiderea reuniunii comune au luat cuvântul Președintele Consiliului Național al Austriei Wolfgang Sobotka, Președintele Adunării Parlamentare a OSCE Peter Lord Bowness, Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul afacerilor externe al Suediei Ann Linde, Secretarul general al OSCE Helga M. Schmid. Va urma o sesiune de întrebări, răspunsuri și dezbateri.

În după-amiaza zilei de astăzi, va avea loc ședința separată a Comitetului general pentru afaceri politice și securitate, iar pe parcursul zilei de vineri se vor întruni în ședințe Comitetul general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu ambiant și Comitetul general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare.

Ședințele comitetelor au loc în cadrul celei de-a XX-a reuniuni  a AP OSCE care se desfășoară în perioada 24-26 februarie, în regim online, cu participarea a circa 270 de parlamentari și reprezentanți de nivel înalt ai guvernelor țărilor membre.

loading...

Comments are closed.