Economic

Inițiativa Maiei Sandu a intrat în vigoare. Cumpărăturile de peste hotare sunt impozitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la data de 1 ianuarie 2020, a intrat în vigoare o inițiativă a Guvernului condus de Maia Sandu, prin care se impune impozitarea tuturor cumpărăturilor făcute peste hotare care depășesc valoarea de 200 de EURO.

Mai exact, dacă veți comanda produse pentru uz personal și nu veți dori să achitați taxe, trebuie să cunoașteți că valoarea totală a coletului nu va trebui să depășească suma de 200 de euro. În caz contrar va trebui să achitați TVA în funcţie de valoarea impozabilă a mărfurilor (limita neimpozabilă nu micşorează valoarea impozabilă a mărfurilor).

În cazul în care veți comanda produse destinate pentru a fi comercializate, indiferent de valoarea coletului (mai puțin de 200 de euro sau mai mult de 200 de euro) veți fi nevoiți să achitați TVA (în funcţie de valoarea impozabilă a mărfurilor. Limita neimpozabilă nu micşorează valoarea impozabilă a mărfurilor).

Totodată, mărfurile care vor fi destinate pentru uz propriu și valoarea totală a acestora nu va depăși suma de 200 de euro vor fi scutite de accize. Pentru mărfurile care depășesc limita stabilită, se aplică acciza conform cotelor stabilite de legislație, scrie bizlaw.md

Citește și: Ex-ministrul Maiei Sandu: Tarifele pentru călătoriile cu transportul auto trebuie să fie majorate

loading...

Comments are closed.