Social

Inspectorii IPM au depistat un caz de braconaj piscicol în sudul țării: Circa 50 kg de pește a fost pescuit ilegal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectorii Inspectoratului de Protecție a Mediului (IPM) au efectuat,  în dimineața zilei de astăzi, mai multe acțiuni de combatere a pescuitului ilegal în bălțile lacului Manta, în preajma localităților Crihana Veche, Pașcani, Manta din raionul Cahul.

La acțiunile de inspectare demarate în zonă, a participat și Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Maxim Popov.

La fața locului, inspectorii  au prins în flagrant cinci persoane care aveau circa 50 kg de pește viu, de diferite specii și au confiscat de la aceste persoane 9 plase de pescuit.

Oficialii au invitat oamenii legii pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, dar şi pentru a atrage la răspundere persoanele ce se vor face vinovate de săvârşirea braconajului, acţiuni interzise de lege.

Secretarul de Stat Maxim Popov a comunicat că au fost invitați la fața locului și reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), pentru a preleva probe și a elibera certificat sanitar.

Citește și: Poliția de Frontieră a reținut doi tineri ce au pescuit ilegal 25 de kilograme de pește în apele de frontieră

 

loading...

Comments are closed.