Actual

Instituirea moratoriului asupra Legii privind cetățenia prin investiție, a fost votat în a doua lectură

Pinterest LinkedIn Tumblr

La propunerea Blocului ACUM, deputații au votat și în cea de-a doua lectură instituirea moratoriului asupra Legii privind cetățenia prin investiție. Deși în prima lectură s-a votat aplicarea moratoriului până la sfârșitul anului 2020, Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a propus modificarea acestui termen, prin aplicarea moratoriului până la 1 septembrie 2020.

Conform proiectului votat, cererile privind dobândirea cetățeniei prin investiție depuse până la data intrării în vigoare a Legii nr.107/2019 pentru instituirea moratoriului vor fi examinate în modul stabilit de Guvern, iar termenul contractelor de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare şi promovare internaţională a Programului de dobândire a cetăţeniei prin investiţie pentru Guvernul Republicii Moldova cu agenţii acreditaţi se va prelungi cu o perioadă egală perioadei moratoriului.

Moratoriul va fi prelungit pentru examinarea acestei Legi și pentru luarea unei decizii finale cu privire la Programul de dobândire a cetățeniei din investiții.

Primul moratoriu de patru luni a intrat prima dată în vigoare la 23 august 2019, fiind ulterior prelungit până la 20 februarie.

În luna iunie, deputații ACUM și PSRM au votat abrogarea legii cetățeniei prin investiție în prima lectură.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon a înmânat Ordinul de Onoare lui Gabriel Gurman, profesor universitar la Universitatea Ben-Gurion

loading...

Comments are closed.