Alte știri

Insule private din Grecia au fost scoase la vânzare. De la cât pornesc prețurile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă ai avut visul de a fi proprietarul unei insule private, acum ai posibilitatea să-l realizezi. Insulele private din Grecia sunt scoase la vânzare, iar prețurile pornesc de la doar două milioane de dolari – mai puţin decât o cabană de schi în Aspen sau proprietăţi în partea de est a oraşului New York, informează Bani.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Proprietar poate deveni oricine, indiferent de naționalitate. Excepţii apar doar la cumpărarea unei insule în apropierea unei frontiere naţionale sau a unui teren militar. Cetăţenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naţionale.

Astfel, doritorii de a procura o insulă ptivată în Grecia trebuie să obţină un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt uşor de achiziţionat şi pot fi emise la orice birou fiscal cu paşaport valabil. Mai mult, fondurile pentru toate proprietăţile achiziţionate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un “bilet roz” care arată de unde provin fondurile. În cazul în care nu se ştie de unde provin banii sau dacă nu există un bilet roz, guvernul îşi va asuma banii drept venit şi îi va impozita.

Cumpărătorii străini ar trebui să numească un avocat local, care să aibă cunoștințe solide despre dreptul funciar și imobiliar. În plus, documentele necesare pentru achiziționarea unei insule private vor fi în limba greacă, prin urmare este necesar să existe expertiza cuiva care poate traduce şi descifra birocraţia.

Insulele de vânzare în Grecia

Insula privată Rinia se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său.

Insula Skyros este uşor accesibilă prin Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena prin zboruri interne şi internaţionale, precum şi cu hidroavionul şi cu elicopterul.

În prezent, insula se vinde pentru 2.200.000 €, oferind condiții naturale de viață calme și unice, care ar putea fi combinate cu o reședință modernă și confortabilă.

Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, i-a avut ca oaspeţi pe Winston Churchill şi The Beatles. Este localizată în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetaţie ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Preţul este la cerere.

Numită Nissos Makri, insula privată se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri.

Insula Kato Antikeri se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee, având 272 acri, şi este potrivită pentru investiţii.

Citește și: În primele șase luni ale anului, la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 34,9 miliarde lei

loading...

Comments are closed.