Alte știri

Într-un stat din India, câinii sunt capturați de pe străzi sau furați din case pentru a fi vânduți pentru carne. Ce decizie au luat autoritățile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din statul indian Nagaland au interzis vânzarea cărnii de câine și au oprit importul și comercializarea câinilor ca sursă de carne pentru consumul populației, scrie The Guardian, citat de Digi24.ro

Temjen Toy, un oficial local, a declarat că Executivul regiunii a interzis toate importurile și vânzarea câinilor. De asemenea, a fost interzisă vânzarea de carne de câine, atât gătită cât și crudă.

Măsura a fost luată în urma apelului unui politician local. Maneka Gandhi a fost susținut de peste 125.000 de oameni care au scris guvernului de stat, cerând interzicerea comerțului cu carne de câine.

O organizație care luptă pentru drepturile animalelor, Humane Society International, a declarat că: „Acesta este un pas important în oprirea cruzimii și a comerțul cu carne de câine din India”. Grupul estimează că, anual, sunt vânduți aproximativ 30.000 de câini doar în statul Nagaland. Activiștii au povestit că animalele sunt capturate ilegal de pe stradă sau sunt furate din casele și curțile stăpânilor, apoi sunt omorâte în bătaie.

„Este o decizie foarte importantă. Activismul și social media au un impact enorm asupra factorilor de decizie. Felicitări și mulțumesc tuturor „, a spus Abu Metha, un consilier local, care a salutat această decizie.

Citește și: China ar putea interzice consumul de carne de câine

loading...

Comments are closed.