Actual

Ion Ceban nu exclude faptul că în instituțiile de învățământ „cineva mai ia la labă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se arată indignat de faptul că în instituțiile de învățământ din Capitală încă mai sunt înregistrate cazuri de solicitare ilicită a banilor. În cadrul ședinției operative a serviciilor municipale de luni, 1 martie, edilul a cerut ca orice tentativă de colectare a banilor să fie raportată, informează TV8.md

În direcția educație trebuie să fie zero toleranță față de corupție. În continuare lucrurile acestea nu pot fi tolerate, strânsul banilor prin grădinițe. Nu pot să exclud faptul că cineva mai ia la labă, bani, cum se spune în popor. Fac apel către locuitorii municipiului Chișinău, orice subiect legat de o eventuală tentativă de solicitare a banilor, nu contează sunt instituțiile din subdiviziunea primăriei să fie raportate. Îmi puteți raporta pe diferite căi, începând cu cele oficiale și neoficiale, pe rețele de socializare”, a explicat Ion Ceban.

Citește și: Maia Sandu transmite că moldovenii vor fi vaccinați și cu Sputnik-V, iar originea vaccinului nu contează

Amintim că, anterior, în cadrul unei ședințe operative a serviciilor municipale, Ion Ceban a solicitat monitorizarea directorilor de grădinițe din Capitală, explicând că, în unele instituții, aceștia pretind bani de la unii părinți pentru ca copii lor să fie alimentați separat.

Noi cu dvs ne întâlnim cu unii directori de instituții și parca ai impresia că-i toată aureola din centru cu argint, aur și nu știu mai ce stă pe mâinișoarele, pe gâtișorul directoarei în cauză. Eu admit că există soți care au business, dar când sunt doi bugetari și parcă-i la biserică, clopote, aurul ăsta pe directori, am impresia că lucrurile nu stau așa”, a explicat atunci primarul general al Capitalei.

Citește și: DOC // A fost instituit un regim special de lucru în cadrul Judecătoriei Chișinău

loading...

Comments are closed.